Decoratie voor je babykamer

Wat is er nou leuker dan je babykamer speciaal voorbereiden op de komst van een kleintje. Er zijn tegenwoordig eindeloze mogelijkheden om interieur van je babykamer aan te pakken. Met muurstickers geef je je babykamer een creatieve en unieke uitstraling. Buiten dat zijn muurstickers gemakkelijk op te plakken en heb je geen gedoe met behang, verf of muurschilderingen. Voor elke stijl kun je leuke muurstickers kopen. Hieronder geven we je 6 leuke voorbeelden van mogelijkheden met muurstickers.

Disney muurstickers

De welbekende Disney figuren zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar in muurstickervorm. Zo vrolijk je eenvoudig je babykamer op met Winnie de Poeh, Minions, Koningin Elsa of Minnie Mouse.

Fotolijst boom

Met deze fotolijst boom wordt je elke dag herinnert aan de leukste momenten met je kind. De grote boom is gemaakt van vinyl materiaal. Hierdoor is de boom gemakkelijk op je muur te plakken. Je kind je eigen foto’s onder de muursticker plakken. Wil je er een extra effect aan mee geven? Plak dan eigen fotolijstjes op de sticker.

Dieren Jungle

Met deze muursticker tover je je babykamer om tot een kleurrijke dieren jungle. Je hebt met deze muursticker al snel een hele wand vol. Maar je kunt ook alle dieren verspreiden over je kamer.

Groeimeters

Leuk voor wanneer je kids wat ouder worden. Met een muursticker groeimeter kunnen je kinderen elke dag hun groeivorderingen bekijken. Groeimeters zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Leuk voor op de muur maar ook voor op je deur.

Uilen

Naast dat uilen erg wijs zijn, kunnen ze ook erg kleurrijk, kindvriendelijk en schattig zijn.

Uiltjes zijn bij uitstek geschikt voor babykamers.

 

Eigen Muursticker tekst

Als trotse ouder is het natuurlijk leuk om wat met de naam van je kind te doen. Personaliseer je babykamer. Met muurstickers kun je eenvoudig de naam van je kind laten drukken.

 

Een goede school zoeken

School

Ook al is je kindje nog maar net geboren, de meeste ouders gaan al direct op zoek naar een geschikte basisschool. Dat heeft ermee te maken dat de betere scholen lange wachtlijsten hebben en het dus zomaar kan zijn dat je achter het net vist en je kind moet plaatsen op een andere school. Om dat te voorkomen kun je een kind al voor zijn tweede verjaardag inschrijven op een school naar keuze. Maar hoe zoek je nu een geschikte school voor jouw kind?

Een school zoeken

De eerste stap die je uiteraard dien te zetten is te kijken naar de scholen in de buurt. Hoe staan die ervoor? Zijn er veel of weinig scholen en heb je veel keuze wat betreft geloof en onderwijs op maat? Als dat het geval is, kun je de knoop snel doorhakken. Maar misschien twijfel je nog. In dat geval kun je gelukkig nog meer doen.

Vraag het na

Spreek eens mensen aan die bij jou in de buurt wonen. Welke school hebben zij voor hun kind uitgekozen en hoe zijn ze daar intussen over te spreken? Tevreden ouders en ontevreden ouders kunnen voor jou het verschil maken. Prik wel door de persoonlijke tintjes van verhalen heen. Het kan zijn dat ouders een conflict hebben op de school, waardoor ze er geen goed woord voor over hebben.

De Inspectie

De site van de Onderwijsinspectie is een goede manier om te bekijken hoe goed scholen het doen. Je kunt hier de sterke en de minder sterke kanten van scholen uitgebreid bekijken. De Schoolinspecteur bezoekt jaarlijks vele scholen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het onderwijs hoog blijft.

Ga op gesprek

Ben je er uit en wil je weten wat de school voor jou kan betekenen? Vraag dan een gesprek aan. In een gesprek kun je heel veel over een school te weten komen. Je spreekt de mensen en proeft de sfeer. Op die manier kun je je pas echt een goede voorstelling maken van de school.

Voor een wieg of bedje kiezen

Wieg roze

Wieg of bedje:

Het gebruik van een wieg is voor een beperkte tijd, omdat je baby op enig moment teveel gaat bewegen.
Verstandig is het daarom om op tijd te kiezen voor een stabieler exemplaar.
Door het schommelen van een wieg, dan zou de baby kunnen omrollen naar een buik of onveilige zij ligging.
Zachte en dikke zijwanden maken de risico’s groter, doordat een baby er met de mond of neus tegenaan kan komen te liggen.
De dikke wanden zijn niet nodig, want een baby zal zijn hoofd niet beschadigen, voor versiering zal een dunne stof ook prima voldoen en is ook veiliger.

Zodra je baby probeert om overeind te gaan komen, dan is het aan te raden om over te gaan op een bedje.

Een bedje is het veiligst, als er maar geen spullen aanwezig zijn zoals: kussen, dekbed, knuffels of allerlei hoofdbescherming.
Verder op in het artikel gaan we op meer producten in, waaraan je de baby beter niet kunt blootstellen.

Zorg voor voldoende ventilatie vanaf de zijkant, dit voorkomt dat de uitgeademde lucht met een afnemend zuurstofgehalte blijft hangen, dit risico is het grootst als de baby op zij of buik ligt. Door te weinig zuurstof zou uw baby in bewustzijn kunnen raken of ernstig versuffen.
Het gebruik van een bedje of wiegje met gesloten wanden is af te raden!
Een kinderwagenbak met afgesloten/dichte wanden is niet geschikt voor langere slaapperiode en zeker niet als vaste slaapplaats.
Mocht uw kind incidenteel toch doorslapen in de kinderwagen, zorg dan voordat dit op de rug gebeurd met de kinderwagen kap in ieder geval omlaag.

Meerlingen (tweelingen) hebben een verhoogd risico van wiegendood, dit wordt duidelijk gemaakt in diverse studies.
Door het gelijktijdig te slapen leggen van tweelingen wordt dit risico onnodig flink verhoogd, zeker als zij bewegelijker gaan worden.
Een tweelingwieg is hierdoor zeker niet aan te raden, daarom is ieder een eigen wiegje een stuk veiliger.

Aanschuifbedjes:
Deze zijn aan één kant open en kunnen worden bevestigd aan het ouderlijk bed, dit is bedoeld voor jonge baby’s die vlak naast de moeder liggen maar uiteindelijk toch wel een eigen slaapplek hebben.
Door de openzijde is de baby gemakkelijk bereikbaar vanaf het ouderlijk bed, dit wordt veel gebruikt als er borstvoeding wordt gegeven.